Tuesday

adik putri 3 bulan...


erkk...
baru tiga bulan?
em...
mama rasa macam adik patut dah lagi banyak umur daripada 3 bulan...
sebab?
mama 'rasa' macam dah kurus which is masa beranakkan kakak putri,
mama ambil masa 5-6 bulan jugak lah baru 'rasa' kurus sikit and totally 'rasa' kurus bile kakak berusia 8-9 bulan...
lepas tu, 
mama sakit2 lutut sampai nak duduk antara dua sujud tu rasa sakit sangat...
sampai kakak 8 bulan jugak la baru mama rasa betul2 sihat...
kakak 9 bulan, mama pregnant pulak...
(rasa sihat je terus pregnant????) =p

tapi,sangat beza kali ni...
Alhamdulillah mama rasa sihat n kurus sejak pantang lagi...
'kurus' tu adalah pada pandangan mata dan perasaan (bukan perasan) mama je...
cuba tanya papa...
papa mesti jawab..."sama je abang tengok..." sambil cebikkan muka...
huh..
sekali lagi papa tidak memberi jawapan-yang-ambil hati-mama...
mama pulak asyik cakap dekat papa,
(actually bukan lah asyik cakap,cuma mama tak ingat mama dah penah cakap ke belum)
"sayang rasa,kali ni sayang kurus cepat sikit dari lepas beranakkan putri dulu..."
dan...papa jawab sambil senyum2...
"berapa kali nak bagitau?"

ok lah...
sayang punya urat2 banyak dah putus demi melahirkan anak2 abang...
jadinye,abang kene terima hakikat yang sayang dah berubah jadi macam ni... ;p

oh ye...
patutnye cerita pasal adik putri yang baru berusia 3 bulan...
masih baring2 sambil tangan adik cuba mencapai bintang di langit...
seringkali adik menggosok mata dan mencakar dahinya sendiri...
kaki pula,asyik cuba nak start moto yang dah rosak...(tak start2 jugak!)

siang tadi bawak adik check up...
opah yang kene bawak adik masuk bilik nurse,cucuk, etc2...
sebab kakak asyik nak nyendeng2 dekat mama...
next time maybe mama pergi berdua je dengan adik la macam ni...

sian adik...
mamapapa selalu kene layan kakak lebih dari adik... =(
adik sabar ye...
nanti adik dah pandai main, kita main sama2 semua,ye...

tiba2 opah cakap,
kakak dulu 3 bulan dah cuba2 nak meniarap...
em...
kadang2 mama sengaja tiarap kan adik...
tapi tak lama adik boleh tahan,adik dah nangis2...
tiba2 mama risau, janganlah ada effect apa2 pada adik sebab adik jatuh katil hari tu...
=(  


cuba tengok kaki adik tu...
sama je macam kakak...
=)





No comments:

My Great Web page

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...